IFK MALMÖ FOTBOLL UNGDOM
HJÄRTA-TRADITION-STOLTHET

IFK Malmös ungdomar blommar
2022-02-08 09:55
Jubel i IFK Malmö efter A-lagsdebutanten Linus Hellmarks (trea från vänster) 3-1-mål. Foto: Casper Johansson

IFK Malmös unga spelare hade till stor del huvudrollen i söndagens match, ingående i Malmömästerskapet, mot FC Rosengård 1917 som besegrades med 4-2. Mest spektakulärt var Linus Hellmarks A-lagsdebut med mål efter mindre än tre minuters spel.

– En bra prestation där framför allt våra första 25 minuter var riktigt bra, summerade tränaren Firat Sahan.

– Spelarna visade att de börjat anamma det sättet som vi vill spela på. Vi är fortfarabde i en process där vi lär känna varandra och experimenterar lite med olika saker på plan.

– Med det sagt så var det skönt att vi presterade bra fotboll och vann matchen.

Båda de nyss till seniortruppen uppflyttade Michele Paloma Gomez och Victor Isgren fick förtroendet i startelvan.

De två spelade hela matchen och gjorde bra ifrån sig. Isgren spelade på innermittfältet och stod för mycket vägvinnande spel, han fick dessutom kröna sin insats med ett mål, vilket betydde 4-1. Hans snabbhet med fötterna gör att han många gånger går vinnande ur dueller mot oftast större motståndare.

IFK Malmö inledde på ett mycket bra sätt. Den första kvarten skapade ”di gule” tillräckligt mycket för att förtjäna den 2-0-ledning som var fallet redan i minut 11.

1-0 kom redan i den femte minuten genom Emil Johansson som kom fri och snyggt rundade FCR:s målvakt och kunde rulla in bollen.

2-0 föll sex minuter senare genom Adham El Youssef som fick på ett praktfullt skott. El Youssef visade i första halvlek att han är ett viktigt tillskott till IFK:s offensiv och hans insats lovade mycket inför kommande matcher.

Som innermittfältare tillsammans med Victor Isgren, men med lite mer defensiva roller kunde Granit Stagova och Alan Asaad ses. Båda två gjorde bra ifrån sig och kombinerar konstruktivitet med att hjälpa backlinjen.

I andra halvlek kom inte mindre än fem spelare från U19-laget in efter hand. Samtliga gjorde A-lagsdebut och bidrog verksamt till segern.

Nämnts har Linus Hellmarks insats. Efter att ha kommit in i 54:e minuten satte han i den 56:e minuten med ett bra skott 3-1-målet vid stolproten efter bra förarbete av Emil Johansson.

Som helhet en gedigen insats av det gula manskapet med extra plus till Victor Isgren, Granit Stagova, Adham El Youssef och Alan Asaad.

På lördag väntar ny MM-match borta mot Ariana FC.

Veckobrev v 23 2023-06-15 16:01
Veckobrev vecka 222023-06-07 08:49
Veckobrev v212023-05-30 10:36
Veckobrev, v202023-05-23 10:18
Fotbollsskola 2022-12-27 14:03
IFK Malmö U17 20232022-09-21 12:16
Go & Glad midsommar2022-06-23 12:18
God Jul & Gott Nytt År2021-12-25 21:58