HJÄRTA-TRADITION-STOLTHET
U17

Välkommen till IFK Malmös U17
I menyn ovan finner ni allt ni behöver veta om IFK Malmös U17 lag

Vill ni komma och provträna med detta lag så fyller ni intressenanmälan här nedan så kontaktar vi er i mån av plats i truppen.

Har ni några frågor så kan ni kontakta vår Fotbollsansvarig 19-17 Osman Sudic.

Referat: IFK Malmö FK - IF Limhamn Bunkeflo 2
IFK Malmö U17 tar hem P17 Skåneserie
2022-10-03 10:57
P17 Skåneserie 2022 Segrare

Det var många år sedan ett ungdomslag i IFK Malmö vann en serie. Igår bröts den negativa trenden! Med övertygande spel i segermatchen mot LB07 kunde vi titulera oss som segrare av P17 Skåneserie 2022. I och med detta har vi också säkrat en kvalplats till P19 Nationella 2023. Självaste matchen mot LB07 var något att minnas många år framöver. LB07 mönstrade ett bra lag tycket vi men trots detta så kunde inget stoppa oss denna dag. Matchen slutade 11 – 0 där vi från första till sista minuten förde matchen på ett sätt som få lag kan försvara sig mot. Det återstår en match kvar (borta Vellinge IF) i denna serie innan vi kan sätta punkt på detta kapitel. Firandet avslutades med några vackra ord samt en god pizza på klubbstugan.

Referat: IFK Malmö FK - Trelleborgs FF
Upp i serieledning igen
2022-09-19 13:08
Malmö Stadion Plan 9 i ösregn.

I och med Lunds BK:s poäng tapp i toppstriden var förutsättningar glasklara för vår del. Vid seger återtar vi serieledning ifrån Lunds BK med två omgångar kvar av serien. Tidigare under årets gång har vi spelat mot Trelleborgs FF hela 5 gånger där vi gick segrande ur alla dessa möten. Revanschsugen TFF var att vänta. Detta var vi förbereda på. Rättare sagt, åtminstone med det vi kunde själva påverka. Domaren blåser i gång matchen och det blir också signal till vädergudarna. Regnet börjar vräka ner! Trots detta öppnar vi starkt första kvarten där vi skapar flera bra chanser där vi ska ta ledningen. Vi pressar på och TFF försöker kontra. I den 24:e minuten lyckas TFF komma in i straffområdet och få till ett avslut som ser ut att var enkel uppgift för vår målvakt men tyvärr så var det inte. Skadan som han ådrog sig precis innan denna aktion gjorde att avslutet blev svårare att rädda än vad det annars hade varit. 0-1 i 24:e. Vi byter ut målvakten och börjar jakten efter en kvittering. I den 37:e minut lyckas vi spräcka nollan som vi tycker borde hänt långt innan minut 37! Efter kvitteringen pressar vi på för ledningsmål i ösregnet som verkligen börjar sätta sina spår i vårt spel. TFF får till en kontring i den 44:e minuten som resulterar i en hörna. Hörnan slås perfekt och en TFF spelare som är helt omarkerad kan nicka in 2-1. Vi går till pausvila i ösregnet med ett måls underläge. Vi är inte nöjda med avslutet i sista tredjedelen i första halvleken. Detta gör att vi ändrar några roller inför andra halvleken. Minut 61 och vi leder 6-2! En kvart som heter duga. Mer ord behövs inte. Matchen slutar i 6-3 seger och konstigt nog när domaren blåser för slutsignal då slutar ösregnet också och solen tittar fram HAHA.

Referat: Lunds BK  - IFK Malmö FK
Efter 11:a raka kom förlusten
2022-09-12 10:25
Klostergårdens IP plan 3

Resultatmässig samt första halvlek är vi inte nöjda med. Vi börjar matchen bra och skapar två klara målchanser i första 5 minuter som så nära resulterade i ledningsmål. Vi försöket få till vårt spel men det var svår med tanke på att vi spelade på naturgräs på förmiddag där bollen var mycket hal och svår att hantera på det sättet som vi ville. Lund spelade långa bollar och hoppades att någon boll skulle nå fram pga. misstag. Och det var just så Lund fick till sitt ledningsmål. Långboll som vår målvakt ska ut och ta men han tappar greppet under skorna där Lunds spelare hinner före och sätter bollen i mål. 2–0 målet kom också på en kontring där vi tyvärr sätter den i vårt eget mål och återigen så är det den blöta underlaget som spelar stor roll. Vi ger inte upp utan vill verkligen spela vår fotboll och i den sista matchminuten i första halvlek rinner vi genom och reducerar till 2–1. Vilken aktion! Vi gör ändringar till andra halvlek där vi vill att vårt spel ska komma fram. Vi börjar andra halvlek mycket bra. När vi får i gång vårt spel då är det svårt att hänga med trots att motståndare är 1–3 år äldre! Vi får till en drömomställning där en av våra 14 åriga spelare från halvplan drar ifrån P17 killar med bollen och sätter in kvitteringen. En aktion som säger var dessa killar är på väg! Efter kvitteringsmålet har vi 3st friläge där vi verkligen måste göra bättre. Tyvärr, men vi missar dessa. I stället bjuder domare Lund på ett nytt ledningsmål. Klar offside men vad ska man göra när man får en domare som gör allt för att Lund ska få fördelen. Många andra situationer hände där vi verkligen känner vad är det domare håller på med! Vi pressar på för kvittering men i sista minuten hamnar en av många rensningar bakom vår baklinje och Lund hinner komma före och sätter 4–2 målet vilket var också slutresultat. Nu gäller det att ställa om och göra det vi är kapabla att göra i dom tre sista matcher.

Referat: IFK Malmö FK - Vellinge IF
Storseger i 11:e raka
2022-09-05 08:53
Malmö Stadion Plan 9, IFK Malmö vs Vellinge IF P17 Skåneserie

I och med att Vellinge IF ställde in sin match i P17 Nationella mot Landskrona BoIS anade vi att dom skulle kunna komma med riktigt bra lag till vår match. Detta visade sig stämma om vi jämför med de laget som ställde upp i våras mot oss. Extra motiverade var vi, där vi ville verkligen visa att vi är ett lag som kan skapa problem för vilket lag som helst. Vi öppnar matchen i rasande tempo och Vellinge hade svårt att hänga med. Vi skapar många klara målchanser utan att konvertera dom till mål men det är framför allt spelet som vi är mest nöjda med. Trots övertaget lyckas Vellinge ta ledningen i 40:e minuten genom helt korrekt dömd straff. Vi går till pausvila med 0-1 vilket vi självklart är inte nöjda med. Vi gör några ändringar inför andra halvlek vilket resulterar i 3st mål på första 8 minuter i andra halvlek och matchen är där vi vill ha den. Vi fortsätter mala ner Vellinge där vi gör hela 6st mål i andra halvlek mot motstånd som även spelar i P17 nationella! Otroligt fint spel genom hela matchen både i försvar och anfall gör att vi tar greppet om en av kvalplatser för P19 nationella. På söndag väntar seriefinal där vi kommer ställas mot Lunds BK.

Referat: IF Limhamn Bunkeflo 2 - IFK Malmö FK
10:e raka trots motgångar
2022-08-28 12:27

Det brukar vara tuffa och jämna matcher mot LB07 och det var det inte annorlunda denna gången heller. Vi skapar många  klara chanser men det är LB07 som går till pausvila med 2-0 ledning. I och med att det var en sån match där vi alla gjorde många misstag lyckas vi ändå kvittera till 2-2. Det tog inte många minuter efter kvitteringen då LB var i ledning igen. Just då kändes det tufft men vi gav inte upp! Vi gör 2 mål i sista 10 minuter och vändning var faktum i 87:e minuten. Trots att detta var en av våra sämsta matcher hittills i år lyckas vi ändå vinna. Detta säger hur hög lägsta nivå laget har. Starkt jobbat av alla trots många motgångar under matchens gång.