Välkommen till IFK Malmö FK U16 (2006-2007)

I menyn ovan finner ni allt ni behöver veta om

IFK Malmös U16 (födda 2006-2007)

Intervju med huvudtränaren Osman Sudic
2022-01-21 10:45
Osman Sudic. Foto: Samir Popaja

Intervju med huvudtränaren Osman Sudic

Sudic, hur har försäsongen sett ut hittills?

• Vid starten av försäsongen så kunde vi konstatera att vi kunde starta på mycket högre intensitet än vi hade räknat med. Killarna har varit fantastiska hittills. Otroligt mycket jobb har lagts ner dessa tre inledande veckor men det återstår mycket kvar som ska göras innan vi sätter punkt för denna försäsong.

Hur många är ni i ledarstaben i år?

• Vi är tre tränare, jag som huvudtränare, Ahmedina assisterande tränare och Filip målvaktstränare. Tycker att vi utför våra uppgifter galant! Så inga nya tillskott på denna front så som det är nu.

Hur ser truppen ut i år?

• Vi har i stort sett samma trupp som förra året. Vi jobbar med 22 spelare inkl. två målvakter. Två spelare, en målvakt och en utespelare slutade av olika anledningar vilket gjorde att vi öppnade upp dessa två platser för nya spelare. Utespelare är bekräftad och vi har målvaktspositionen som ev. är klar om någon vecka.

Hur ser målsättningar ut denna säsong?

• Vi har både kortsiktiga och långsiktiga målsättningar som vi vill uppnå. Vi har inlett sista delen av spelarutbildningen och i år är det dags att testa vingar på högre nivå. Vi ser framemot årets utmaningar.

Två av U19 spelare har blivit uppflyttade till A-laget. Kommer vi se någon från denna trupp göra den resan inom snar framtid?

• Absolut! IFK Malmös verksamhet har växt till sig ordentligt senaste två åren och vi är stolta att vara med på denna fantastiska resa. Snart kommer mer nyheter som bekräftar vårt fantastiska arbete som vi gör i IFK Malmö.

Nyheter? Kan du avslöja något nu?

• Tyvärr, men nyheten kommer stärka vår tro på våra idéer och vår spelarutbildningsplan ”Den Gula Vägen”

Kommer vi snart se brodern Ahmedin ”Medo” Sudic i någon ledarstab i IFK Malmö?

• Haha, bollen är i rullning:)

Några sista avslutande ord Sudic?

• Håll i er, nu går det undan😊

Stort tack Sudic för denna gång!

IFK Malmö U16 redaktion

Referat: LB07 P06 - IFK Malmö Fotbollsklubb
Vi är både nuet och framtiden
2021-11-01 10:18

Återigen visar vi att vi är ett lag som är svårslagna. För två veckor sedan spelade vi 1-1 mot FC Rosengård som slutade på 2:a platsen i Skåneserien A. Det vi såg i den matchen var att vi var mycket bättre organiserad i alla lagdelar och det gjorde att vi kunde mycket väl gått segrande från den matchen med 4-1 om inte mer med tanke på hur många målchanser vi skapade i andra halvleken. Igår mötte vi LB07 som slutade 3:a i Skåneserie A precis bakom Rosengård i tabellen. Även denna match spelar vi mycket organiserat vilket gör att LB07 har svårt att skapa några klar chanser. Andra halvlek tar vi kommandot och börjar sätta LB07 försvaret på prov och till slut får vi in 1-0 målet med 5 minuter kvar av matchen. Fantastisk match som ger oss signaler att vi är ett lag som är både nuet och framtiden. Forza Di Gule

Referat: IFK Malmö FK - Brunnby FF
Laginsats som heter duga
2021-09-27 13:10

I 7:e omgången välkomnade vi Brunnby FF till Malmö. Laget gör enormt jobb i alla lagdelar och resultat avspeglar vår dominans från första till sista minuten. Är vi överraskade? Nej! Väntat? Ja! Det var bara tidsfråga innan vi skulle börja tända på alla cylidrar. Beröm går till hela truppen. På fredag ser vi framemot Malmöderby och seriefinal mot Limhamn FC.

Referat: IF Lödde - IFK Malmö FK
IFK Malmö P06 dominerar
2021-09-20 10:07

I omgång 6 mötte vi Lödde IF på bortaplan. Redan efter 1 minut spelar vi oss till en målchans som skulle resulterat i mål men vi missar den. Vi fortsätter med samma intensitet och efter 10 minuter står det 0-3 och matchen är avgjord. Resten av matchen fullföljer vi vår matchplan och tillåter inte Lödda att hänga med. Matchen slutar med 0-5 seger.

Matchfakta: Lödde IF vs IFK Malmö

Resultat : 0 - 5

Skott på mål: 3 - 15

Gula kort: 0 - 0

Bollinnehav: 30 - 70%

Referat: Vellinge IF - IFK Malmö FK
Skön seger i Höstväder
2021-09-16 09:38

I 5:e omgången i serien ställdes vi mot välväxta killar i Vellinge IF. I och med att vi förlorade mot Höllviken i omgång 4 så ville vi visa att det var bara ren tur att Höllviken gick segrande från den matchen.  Vi kontrollera matchen från början till slut och Vellinge ska vara glada att resultatet stannade bara på 0-2. Många fantastiska aktioner från alla killar i laget. Nu laddar vi om till söndagens bortamatch mot IF Lödde. Forza Di Gule.