Välkommen till IFK Malmös U17

I menyn ovan finner ni allt ni behöver veta om IFK Malmös U17.

Referat: Teckomatorps SK - IFK Malmö FK
Totalfotboll i Teckomatorp
2022-06-14 12:14

I sista tävlingsmatchen för vårsäsongen mötte vi fysiskt starka Teckomatorps SK. Otroligt bra prestation av hela laget gjorde att några spelare i Teckomatorp valde att spela fult, speciellt i andra halvleken. Självklart tråkigt när motståndare inte accepterar denna stora skillnad på nivå och väljer istället fokuseras på att skada spelare. Domare ger ett rött kort till en spelare som skallar vår målvakt utan någon anledning. Otroligt dåligt beteende av några spelare i Teckomatorps SK! Matchen slutar med seger 5-1 där vi släpper in ett mål i sista sekunden. Annars fram till dess så var det totalfotboll som gällde från vår sida. Det återstår två veckor av tuffa träningar sedan tar vi välförtjänt semester. Stort tack till alla som har ställt upp med körningar till bortamatcher och vi hoppas att fler hjälper till just med detta efter sommaren.

Referat: IF Limhamn Bunkeflo 2 - IFK Malmö FK
Stark vändning
2022-04-25 11:26

På söndag möte vi LB07 i P17 Skåneserie A. Första halvlek blir ganska blek insatts från vår sida trots att vi skapar några riktigt vassa chanser. Vi går till halvtidsvila med underläge med 1-0. Vi gör lite ändringar inför andra halvleken som gör att vi kommer in i matchen som helt annat lag. Vi är mycket mer säkrare i försvaret samtidigt som vi ställer om mycket snabbare till anfallsspel. Detta gör att LB07 hinner inte med omställningarna och vi börjar rada upp målchanser. Vi gör tre mål i andra halvleken och går segrande ur denna kamp med 3-1. Nu ställer vi in siktet på lördagens hemmamatch mot Vellinge där vi vill visa att vi är ett lag som är att räkna med i denna serien trots vår unga genomsnittliga ålder på truppen.

Referat: IFK Malmö U16 - Åkarps IF U19
I dag skrev vi historia
2022-02-20 22:37
Medin Sudic mot Åkarps IF:s U19-spelare

I dag skrev vi historia! Aldrig har så här ungt lag vunnit mot ett U19 lag i IFK Malmös historia. Beröm till hela laget som verkligen börjar skapa något sagolikt! Väderförhållanden var inte optimala men det stoppade inte vår frammarsch. Från första second så tog vi kommando och släppte aldrig den. Vi spelar fotboll som få lag klarar av att hänga med på och det gjorde inte heller i dag Åkarps IF U19. Vi tog kommando från första second och verkligen malde ner Åkarp hela matchen. Nu väntar en till träningsmatch mot LB07 och sedan är det dags att ta sig an DM gruppspelet.

Referat: IFK Malmö U16 - FC Rosengård U16
Tung IFK-dominans i Malmöderby
2022-02-14 11:42
Stort glädje efter 2-0 målet från #abbe7 Foto: Filip Sjöberg

Då var det dags att en av Malmös och Skånes bästa lag i P06 klassen kom på besök till Heleneholms IP. Hösten 2021 möte vi FC Rosengård i en träningsmatch som slutade 1-1.  Redan på den matchen kunde vi se att vi hade gjort enorm utveckling under 2021.

Vi stannade inte där utan fortsatte jobba hårt inte minst efter nyårsskiftet. Resultatet som kommer nu är en lång rad av träningar och slit sedan några år tillbaka. Matchen i sig kunde slutat med större segersiffror om killarna hade tänt till på alla cylindrar. Men det är inget konstigt eftersom vi är halvvägs i försäsongen vilket gör att killar har mycket tunga kroppar att ta hand om just nu.  Nu blickar vi framåt och till helgen väntar tuff hemmamatch mot Åkarps IF U19 lag!

Referat: IFK Malmö U16 - Kristianstad FC U16
Godkänd årspremiär
2022-02-06 17:51
IFK MALMÖ U16 firar efter Emirs 2-0 målet

Då var det dags för årets första match. Vi välkomnade Kristianstads FC U16 akademi lag på Heleneholms IP. Vi hade klara idéer hur vi skulle spela matchen och vad vi ska jobba extra mycket med. Redan efter 10 sekunder tar vi ledningen där höga pressen ger utdelning. Vi jobbar på hårt trots tunga ben i och med den tuffa perioden vi har nu under försäsongen. Vi går till halvtidsvilan med 3-0. Vi gör hela sju byte till andra halvleken vilket resulterar att vi släpper KFC in i matchen. KFC lyckas kvittera men vi ville annat. Killar rycker upp sig efter kvitteringen och gör två mål till. Slutresultat blir 5-3. Summering: godkänd första halvlek där vi visar potential. Andra halvlek ska vi analysera extra noga för att höja nivån på vissa aktioner.